fbpx
7.1 C
София

Disney създаде ужасяващ робот с човекоподобни очи

Най-четени

Честит Холуин на всички! Екип от изследователи на Дисни са създали ужасяващ робот, който има за цел да пресъздаде човешкия поглед, използвайки очи, които изглеждат меко казано плашещо реалистични.

И както се вижда във видеото по-долу, безплътният образ на роботизираното чудовище е ужасяващ, най-вече с реалистичните си очи – които не само наподобяват изключително автентично човешките очни ябълки, но и имат орбити и мека тъкан, която е доста сполучливо копие на човешката. Сините очи на този неименуван робот обаче не са портал към неговата душа. За щастие, от компанията казват, че планират използването на робота за анимационни цели в бъдеще, когато бъде достигната по-завършена фаза.

Погледни зад теб

„Представяме обща архитектура, която се стреми не само да пресъздаде взаимодействията с поглед от технологична гледна точка, но и през призмата на анимирането на героите, където автентичността и правдоподобността на движенията и погледите е от първостепенно значение. Ние се стремим да създадем взаимодействие, което симулира реалистично живота и живите същества“, казват в официалното си резюме към статията от екипа на Дисни, и изглежда са постигнали стремежа си доста успешно.

Движенията на изкуствените очи на робота са способни да постигнат напълно първоначално заложената цел на Дисни. Движенията му са бързи и плавни, сякаш проследяват друго човешко същество, а понякога изглеждат замислени. Ако се вгледате само в очите и по някакъв начин успеете да игнорирате всичко около тях, доколкото това е възможно, то едва ли ще можете да направите разлика и да си дадете сметка, че не принадлежат на реален човешки поглед.

Не мигайте

За да направи нещо, което силно наподобява фабулата за Франкенщайн от романа на Мери Шели, екипът на Дисни използва фини електромотори, които са създадат прецизните движения на очите, като същевременно използват и други такива за останалите рефлекси като дишане и мигане.

Роботът може да реагира дори на външни стимули, като поддържа зрителен контакт с движещи се обекти – във видеото се вижда, че това се случва, когато изследователите от екипа на Дисни ръкомахат и подскачат пред него, които приличат на хипнотизирани от ужасяващия поглед на творението си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини