Dream създаде софтуер за интерактивна работа във виртуалното пространство

0
486

Компанията Dream представи своя нов софтуер за онлайн интерактивна работа във виртуалното пространство. С негова помощ е възможно във VR режим да се взаимодейства с елементите на Google Chrome, да се правят срещи и да се разглеждат пейзажи.

Тестовата версия на Dream напомня на операционна система за виртуалната реалност и вече се предлага безплатно за Oculus Store. В бъдеще разработчиците предвиждат това наистина да стане автономна операционна система.

Една от целите на разработката е да се въведат външните контролери във вътрешния потребителски интерфейс. Налични са виртуална клавиатура, чрез която може да се въвежда информация с помощта на специални сензори.

Създателите на проекта считат, че техният продукт ще улесни организирането на съвместни срещи и конференции от международен мащаб. Dream дава възможност за групова работа в онлайн режим. Поддържат се презентациите на Adobe PDF и Google Doc. За преглеждането на презентациите на PowerPoint в уеб страниците и за работа с Dropbox или Google Drive, може да се използва браузъра Chrome.

Докато другите компании мислят предимно за игри и развлечения, Dream създава собствен енджин за по-прагматично използване на виртуалната реалност

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за