Алтернативната интернет търсачка DuckDuckGo, фокусирана над опазване на поверителността на своите потребители премахва от резултатите от търсенията пиратските сайтове, предава TorrentFreak. Изданието припомня, че за разлика от други търсачки, DuckDuckGo дълго време продължаваше да представя връзки към пиратски сайтове, като The Pirate Bay, 1337x и др. за разлика от Google и други големи търсещи ресурси. Освен, че вече не се представят връзки към пиратски страници,DuckDuckGo не представя в резултатите си и връзки към услуги за сваляне на видеоклипове от YouTube, допълват TorrentFreak. Изданието посочва също така че деиндексирането на пиратски ресурси, като The Pirate Bay не е обвързано на географски принцип и промяна в настройките на местоположението не представя различни резултати. Премахнати са не само връзки, които водят към торент сайтове и страници, предлагащи свалянето на видео от YouTube, но също така и стрийминг портали на филми и телевизия, предлагащи пиратско излъчване.

И докато горните ресурси предлагат съдържание, което категорично нарушава законите за авторските и запазените права, то неиндексирането на официалната страница на софтуера с открит код Youtube-dl за сваляне на клипове от YouTube, звучи нелогично, тъй като на практика на сайта не се предлага забранено съдържание. TorrentFreak напомня, че Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка (Recording Industry Association of America, RIAA) преди време издейства премахването на GitHub хранилището на YouTube-dl, но впоследствие то беше възстановено. От DuckDuckGo са отказали коментар относно настоящите си действия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари