ESA показа три космически апарата, които ще се използват в първата мисия до Меркурий

1
40

Европейската космическа агенция (ESA) планира полет до Меркурий, а мисията до планетата се нарича BepiColombo. Мисията трябва да стартира през 2017 година и почти ще се застъпи с американските програми Mariner 10 и Messenger. На 4-ти октомври тази година в технологичния център ESA ESTEC се проведе ден на откритите врати и на обществеността бяха показани три космически апарата, които ще се използват в мисията BepiColombo. Това са два апарата и транспортен модул с електрическо задвижване. Устройствата се тестват и можеха да се видят само през стъкло, разделящо стерилните помещения от външния свят.

 

Със син цвят е осветен орбиталния апарат Mercury Planetary Orbiter, който ще се използва за изучаване повърхността на Меркурий. С червен цвят е указан транспортния модул Mercury Transfer Module, който ще изведе в орбита около Меркурий двата космически модула и със зелен цвят е показан японския апарат Mercury Magnetospheric Orbiter, който ще изучава магнитното полена на планетата под действието на Слънцето.

ESA обяснява своя интерес към Меркурий с това, че „Меркурий е най-малката и най-слабо изучената планета от Слънчевата система“. Последно време целият интерес на обществеността е насочен към Марс и Плутон, но изучаването на Меркурий се очаква да даде нова полезна информация.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари