Facebook въвежда система за следене на оплакванията

1
29

Най-голямата социална мрежа Facebook е пълна със съдържание, което противоречи на вътрешните й правила, а понякога и на законите в повечето държави. За да се намали количеството на вредната информация всички публикации могат да бъдат докладвани от потребителите на модераторите, които работят за социалната услуга. След пускането на доклада обаче, няма как да се разбере дали той е бил прегледан и какъв е резултатът. Това съвсем скоро ще се промени, тъй като Facebook въвежда поетапно система, която ще позволи на потребителите да следят какво се случва с докладите им, съобщи Tech Crunch.

Социалната мрежа желае да убеди феновете си, че се вслушва в техните сигнали и това ще стане чрез новата система за информиране, която ще съобщава дали докладваното съдържание е изтрито или оставено без промяна. Facebook не толерира явления като насаждане на омраза, кибертормоз, кражба на идентичност, нарушаване на авторски права, порнографски материали, фишинг и спам. Въпреки това, в сайта има доста подобни материали, които могат да бъдат държани под контрол само с помощта на съвестните потребители.

От Facebook твърдят, че имат модераторски екип, който работи денонощно, за да разглежда сигналите, подадени от потребители. Този екип преглежда оплаквания на най-различни езици, въпреки че социалната мрежа не е обявила колко точно са модераторите и с какви езици могат да боравят.

Един от големите проблеми в най-голямата социална мрежа е тормозът. Поне една трета от всички потребители са били атакувани с обиди, заплахи или по друг начин, докато са ползвали Facebook.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари