fbpx
-9.6 C
София

Kindle Fire вече държи 54% от пазара на таблетите с Android

Най-четени

Първият таблет на Amazon се оказа тотален хит сред потребителите и вече държи 54.4% от пазара при сегмента, задвижван от мобилната операционна система Android, съобщи Mashable.

Kindle Fire спечели сърцата на потребителите с ниската цена, приличното качество и добрите си технически параметри. По данни на анализаторската компания comScore, таблетът е отсвирил основния си конкурент Samsung Galaxy Tab и вече има голяма преднина на върха.

Таблетът Motorola Xoom е на трето място. Той беше представен официално през миналия декември и успя да достигне пазарен дял от 11.8%, но сега е отстъпил позициите си и държи само 7%.

През декември Galaxy Tab беше с дял от 23.8%, но машината на Samsung също загуби позиции и сега е с 15.4%. С по-малки дялове надолу в класацията се забелязват Asus Transformer, Toshiba AT100 и Acer Picasso.

В категорията на таблетите като цяло безспорен лидер е iPad на Apple, но машините с Android застигат първенеца бавно, но сигурно. Според анализаторите на IDC, iPad вече губи значителна част от позициите си. В средата на миналата година той държеше 61.5% от глобалния пазар, а към нейния край делът падна до 54.7%. Основен принос за това има Kindle Fire.

Освен всичко друго, таблетът на Amazon е и най-продаваният продукт в електронния магазин на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини