14.5 C
София

Facebook обмисля отваряне на някои от своите сорс кодове

Най-четени

Най-голямата социална мрежа Facebook може да отвори някои от сорс кодовете на основното си ядро до края на тази година. Обмислянето на този ход е провокирано от желанието да се предостави възможност на разработчиците на външни приложения да разберат по-добре инфраструктурата, която се крие зад лицето на сайта, информира Digital Trends.

Според Марк Зукърбърг, създател и шеф на Facebook, социалната мрежа трябва да избере хакерския начин на мислене и да предостави по-голяма свобода на партньорите си. По този начин може да бъде постигнат непрекъснат поток от иновации, който ще повиши качеството на предлаганите услуги.

Един от най-непосредствените положителни ефекти, след отварянето на някои от библиотеките в ядрото на Facebook, ще бъде драматичното подобряване на производителността при изчисленията на различните операции, свързани с работата на социалната услуга. Освободеният ресурс може да се използва за предоставянето на още по-полезни услуги и инструменти на крайните потребители. Процесорното време все още е един от най-скъпите ресурси в информационните центрове.

В момента Facebook е всичко друго, но не и услуга с отворен код, въпреки че е изграден чрез свободни продукти, но изглежда, че това положение няма да се запази още дълго.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини