Facebook обяви фонд от 1 млрд. долара за създателите на съдържание

1
190

Facebook разработва нови програми, които ще предоставят повече от 1 милиард долара на създатели, които създават съдържание за социалната мрежа и за нейната услуга, фокусирана върху снимки Instagram, заяви главният изпълнителен директор на Facebook – Марк Зукърбърг в публикация.

„Искаме да изградим най-добрите платформи, за да могат милиони създатели да изкарват прехраната си, затова разработваме нови програми с инвестиция от над 1 милиард долара, за да възнаградим създателите за страхотното съдържание, което създават във Facebook и Instagram до 2022 г.“, пише Зукърбърг. „Инвестирането в създатели не е ново за нас, но ще се радвам да разширя тази дейност с течение на времето.“

Facebook дава повече информация в публикация от блог, заявявайки, че ще плаща „бонуси“ на създателите при постигане на определени етапи, когато използват инструментите на компанията за творчество и осигуряване на приходи. Facebook също така ще предостави „начално финансиране“, за да помогне на създателите да разработват съдържание.

Facebook не е единствената компания, която привлича създателите. Миналата година TikTok стартира фонд за създатели, който според компанията ще нарасне до над 1 милиард долара в САЩ, а по-рано тази година YouTube разкри фонд от 100 милиона долара, за да плаща на хората, които правят клипове за Shorts. Twitter пусна и нови инструменти, които имат за цел да помогнат на създателите да печелят пари, като Super Follows и tipping.

Facebook заяви, че неговите бонус програми ще се развиват и ще се разширяват с течение на времето. За създателите специален раздел за бонуси ще бъде стартиран в приложението Instagram това лято, а също и във Facebook през есента, съобщи социалната мрежа.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари