Facebook: при голямата хакерска атака са изтекли данните на 30 милиона потребители

2
1615

Администрацията на най-голямата социална мрежа официално съобщи, че по време на голямата кибератака през месец септември тази година, хакерите са получили достъп до данните на почти 30 милиона потребители.

Разследването на случая показа, че първоначално хакерите са получили достъп до акаунтите на 400 хиляди души. Те са виждали почти всичката информация, включително контактите от месинджъра и съобщенията.

След това са получили достъп до акаунтите на още 30 милиона души, приятели във Facebook на първите 400 хиляди. В 15-те милиона от новите хакнати акаунти е получен достъпа до два параметъра – имената и данните за контакт (телефонен номер, имейл или и двете). А в останалите 14 милиона – допълнително пола, езика, статута, местоработата, типа на работа, образованието, най-често използвани мобилни устройства и други данни. До акаунтите на останалия един милион потребители на Facebook, хакерите не са могли да получат достъп.

Facebook за първи път съобщи за огромно изтичане на данни в края на месец септември. Тогава излезе информация, че атаката е засегнала 50 милиона потребители, без да се съобщават допълнителни подробности. Сега става ясно, че засегнатите не са 50 милиона, а 30 милиона.

Всеки потребител на Facebook може да провери дали е бил засегнат в Help центъра на социалната мрежа.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Иванasd Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asd
asd

Който ползва още тва ла*но да му мисли. Дано само хората се сетят по-скоро, че това е злокачествен рак и да се отърват от него възможно по-скоро. Гугъл поне направиха едно добро след пробойната в гугъл+ – спряха го тотално.

Иван
Иван

Вече се презастраховат, че са ги хакнали. Вероятно глобите ще бъдат в пъти по-малки в сравнение с предходното разкритие, че всъщност фейса ПРОДАВА! личните данни на своите потребители…
Сега и да излезе нещо друго, ще е защото са ги хакнали, а не продължение на предишния скандал