fbpx
0.8 C
София

Facebook проведе проучване, потвърждаващо положителното въздействие на Instagram върху тийнейджърите

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

След публикация в Wall Street Journal, Facebook редовно е критикуван за неговото бездействие относно проучване, показващо, че Instagram уврежда психичното здраве на тийнейджърите. Представители на компанията бяха извикани на изслушвания в Сената на САЩ, където ще бъдат представени резултатите от друго проучване – с обратен резултат.

Както съобщава Ройтерс, в хода на изслушването ще бъде чут шефът на отдела по сигурността на Facebook Антигон Дейвис (Antigone Davis). Тя ще говори за изпълнението на проектите на компанията, насочени към защитата на децата и юношите в Интернет, както и за факта, че новите акаунти на потребителите на Instagram под 16 години по подразбиране са затворени. „Нашето изследване показа, че много чувстващи се в затруднение тийнейджъри казват, че Instagram им помага за справяне с неприятните проблеми, които са често срещани в юношеството“, казва в доклада Дейвис.

Лавината от критики удари Facebook след различни публикации в Wall Street Journal. Според изданието, позовавайки се на вътрешни документи на услугата, компанията е провела проучване и е установила, че Instagram уврежда психичното здраве на младите потребители. На днешните изслушвания в Сената на САЩ обаче бяха представени резултатите от други проучвания, потвърждаващи не вредата, а ползата от Instagram за подрастващото поколение.

Г-жа Дейвис в доклад казва, че 57% от тийнейджърките, които преди това са имали лошо настроение, твърдят, че Instagram е подобрил нещата. Положителното въздействие на Instagram бе отбелязано и от 51% от тийнейджърите, които преди това са се чувствали самотни.

Още една сесия от Сенатското изслушване по отношение на Facebook ще се проведе този вторник, по време на което източник, близък до компанията, ще разкаже на парламентаристите как услугата предпазва децата. Самоличността на този източник все още обаче не е разкрита.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
садасд
садасд
2 месеца

То па оставаше и точно фейсщит да стигнат до някакво различно заключение 🙂
Ама разбира се, че инсташит влияе супер на лапетата…. не съм се и съмнявал.

Иван Михайлов
Иван Михайлов
Отговор на  садасд
2 месеца

Който плаща проучването той определя резултатите.

112
112
2 месеца

Егати и дебилите, да им се присмиваш от сърце без да се чувстваш виновен.

_nib_
_nib_
2 месеца

Бря бря бря.Били били направили проучване…Ако беше отрицателно влиянието щяха да закрият една от многото помийни ями….сигурно.И аз си направих проучване….мнаго добре ще ми се отрази един джакпот от тотото амаа….на не играя.

Запознат
Запознат
2 месеца

Въздействието е отрицателно. Не е положително.
Заглавието е подвеждащо

Нови ревюта

Подобни новини