14 C
София

Facebook пусна облачни игри за Apple устройства

Най-четени

Facebook в петък пусна облачни игри за устройствата на Apple чрез уеб приложение за браузъра Safari, знак, че социалната мрежа продължава своята експанзия в сферата на игрите, дори когато е в сблъсъци с Apple по повод новите правила на компанията. Хората могат да играят игри в облачното пространство незабавно на мобилно устройство или уеб браузър, без да се налага да ги изтеглят.

Ходът на Facebook идва след като социалната мрежа повдигна загриженост относно актуализацията на политиката за облачните игри на Apple, според която всяка стрийминг игра трябва да бъде изпратена първо до App Store като отделно приложение за преглед, преди да стане достъпна през браузъра или по друг начин. В правилата още се отбелязват, че разширенията за уеб браузъра могат да се използват за достигане до потребители, които не използват App Store. Въпреки това, други технологични гиганти, които искат да пуснат облачни игри за Apple устройствата, като Microsoft и Amazon, също избират да стартират облачни игри чрез разширение за браузъра.

„Стигнахме до същия извод като другите: уеб приложенията са единствената възможност за стрийминг на облачни игри в iOS в момента“, заяви Вивек Шарма, вицепрезидент на Facebook Gaming, в изявление. „Както мнозина посочиха, политиката на Apple за разрешаване на „облачни игри в App Store”, изобщо не ни дава много възможности.“ Шарма още добавя, че политиката на Apple за облачните игри „състава пречки по пътя“, които пречат на хората „да откриват нови игри, да играят на различни устройства и да получават незабавен достъп до висококачествени игри, използвайки само базовите приложения на iOS“.

В публикация в официалната си страница в Twitter, Facebook даде подробни инструкции на потребителите си как могат да играят новите облачни игри на своите устройства от Apple. Някои от игрите, които социалната мрежа осигурява в каталога си, включват заглавия като Assassin’s Creed Rebellion, Risk: Global Domination и LEGO Legacy: Heroes Unboxed, но те може да не са налични на определени места.

Facebook по-рано официално заяви, че въпреки че уеб приложението за облачен гейминг на практика е достъпно в целия свят, игрите в облак могат да се играят само в САЩ и някои части от Канада и Мексико. Потребителите, които се намират извън тези региони, могат да играят HTML5 игри в уеб приложението на Facebook за облачен гейминг.

Предстои да видим дали Apple по някакъв начин ще реагира на пускането на облачните игри от Facebook в еко системата на Apple устройствата. Производителят на iPhone от години показва, че не харесва особено разработчици, които заобикалят преките ѝ правила и инструкции.

Абонирай се
Извести ме за
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини