Facebook се опитва да убеди Apple потребителите да разрешат следенето заради малкия бизнес

8
1161

Социалната мрежа Facebook стартира нова рекламна кампания, която има за цел да помогне на малкия бизнес в трудните днешни времена. Призивът е притежателите на iPhone и iPad да разрешат да бъде проследявано и наблюдавано тяхното поведение в интернет.

Facebook представи рекламния клип „Хубавите идеи заслужават да бъдат открити„. Интересно е, че въпреки, че компанията изключи коментарите на новия клип, дислайковете многократно превишават броя на лайковете. Всъщност, лайкове почти няма.

Да си припомним, че в операционната система iOS 14.5 корпорацията от Купертино забранява на абсолютно всички приложения, включително тези на Facebook и Instagram, да събират потребителските данни без разрешение от страна на всеки един потребител. Очевидно е, че намерението на Facebook за помощ на малкия бизнес е явен призив към потребителите да разрешат на социалната мрежа да следи тяхното поведение за осъществяването на целева реклама.

Facebook от своя страна се отказва да взема такси от компаниите, които продават своите стоки чрез социалната мрежа, като това щедро предложение важи до месец юни тази година. Дотогава Facebook няма да взема пари от платените онлайн събития до месец август 2021-ва година. Но за да може тази идея да работи, потребителите ще трябва да разрешат на Facebook да следи тяхното поведение в Глобалната мрежа.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари