Firefox започна да показва реклами в началната страница на браузъра

11
817

Първоначалният екран със снипетите на Firefox се използва, за да покаже на потребителя полезна информация и подсказки за особеностите на работата на Firefox и онлайн услугите Mozilla. Но сега разработчиците решиха да използват това място за по-различни цели и започнаха да показват реклами в началната страница. Много потребители забелязаха, че Firefox показва рекламите на Booking.com. Това важи за Firefox версия 64.0, като една от най-често показваните реклами е подаряването на $20 карта от Amazon при условие, че бъде направена резервация през Booking.

В настройките на Firefox снипетите се описват като инструмент за оповестяване на потребителя за обновявания от Mozilla и Firefox и показването на реклама на Booking на това място изглежда най-малкото странно.

Може да се предположи, че разработчиците по този начин се опитват да спечелят малко пари, подобно на услугата ProtonVPN, която я САЩ може да бъде закупена директно от Firefox. Но представителите на Firefox заявиха пред изданието Neowin, че откритата в браузъра реклама всъщност не е реклама.

Този снипет е експеримент на разработчиците, създаден с цел да предостави на потребителите на Firefox по-голяма полза при използването на браузъра. Това не е платено публикуване на реклама. Ние просто търсим по-разнообразни начини да се отблагодарим на своята аудитория за това, че използва браузъра„.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари