Firefox 52 ще дава възможност за прехвърляне на разделите към различни устройства

1
1082

Тази седмица Mozilla представи новата версия на своя браузър Firefox 51, а програмистите на компанията вече усилено работят върху следващата редакция. Firefox 52 вече може да бъде изтеглен от бета канала за потребители и уеб-програмисти, и ще има удължен срок на поддръжка (Extended Support Release).

Една от най-впечатляващите нови възможности е подобрената функционалност на технологията Firefox Sync, която дава възможност за прехвърляне и отваряне на разделите от едно устройство към друго. Въведена е и поддръжката на спецификацията Strict Secure Cookies, която не разрешава на некриптираните HTTP сайтове да оставят текстови бисквитки тип secure.

В новата версия на браузъра освен значителни подобрения в безопасността е подобрен процеса за изтегляне на файлове, в който са се появили съобщения при възникване на проблеми при изтеглянето, добавени са нови, по-големи бутони за повторно стартиране и отмяна на изтеглянето, както и достъп до петте последни изтеглени файла, а не до три, както бе досега.

Firefox 52 ще предупреждава потребителите за уеб-страници с опасни полета за въвеждане на пароли, а в тази версия технологията Netscape Plugin Application Programming Interface (NPAPI) се счита за остаряла за плъгини като например Microsoft Silverlight, Oracle Java и Adobe Acrobat. За програмистите е въведена поддръжката на CSS Grid Layout.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари