FlifhgCar – нов щатски стартъп ще улеснява наемането на коли по летищата

0
10

Услугите за наемане на коли от летището са огромен бизнес в целия свят, но не се радват на особено добра репутация и често качеството на обслужване е обект на критики, особено предвид високите цени.

Една американска стартираща компания възнамерява да промени това, превръщайки се в аналог на сайта Airbnb за отдаване на коли под наем в близост до летищата. Тя се нарича FlightCar и е финансирана от най-популярния американски стартъп акселератор – Y Combinator.

Проектът ще конкурира традиционните рентакар фирми, предоставяйки значително по-ниска цена. Това е възможно благодарение на peer-to-peer принципа, по който работят популярни сайтове като Airbnb и RelayRides. Т.е. собственици на коли, които ги оставят на летището и отпътуват някъде, ще ги отдават под наем на пристигащи пътници, които имат нужда от автомобил за няколко дни.

Услугата вече стартира официално на международното летище в Сан Франсиско, а плановете са скоро да покрие и други американски летища. На практика тя предлага на собствениците на коли една доста добра алтернатива – вместо да плащат пари за паркинг, да печелят от това, че са оставили своя автомобил на летището. А как стои въпросът с доверието? Питайте милионите потребители на Airbnb по целия свят, които дават на съвсем непознати достъп до своите домове, гаражи и друго недвижимо имущество.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за