Forrester: до 2016 г. разходите за е-реклама ще изпреварят тези за ТВ

2
31

В предстоящите пет години телевизионната реклама може да бъде засенчена от интернет рекламата, според доклад от ново изследване на Forrester Research. През 2016 г. рекламодателите ще изразходват $77 млрд. за реклама онлайн, с което последната ще заема 3% дял от общите разходи за реклама.

Онлайн рекламата също така ще претърпи значителни промени, прогнозира още Forrester.

Разходите за мобилна реклама ще изпреварят тези за реклама в социални медии и email маркетинг още през настоящата година. През 2016 г. общите приходи от мобилна реклама ще възлизат на $8,2 млрд.

Делът на рекламата в търсещи машини ще намалее. Рекламата в търсещи машини ще остане най-големият сегмент, увеличавайки се до $33 млрд., но въпреки това делът й в общите разходи за онлайн реклама ще спадне до 44% в сравнение с 55% днес.

Display рекламата ще отбележи нов възход. Преди всичко благодарение на rich media рекламите, като напр. видео, разходите за този вид реклама ще достигнат $28 млрд. и ще заемат 37% от пазара на дигитална реклама до 2016 г.

Груповото пазаруване ще претърпи спад.

Социалната медия ще бележи относително бавен ръст. Разходите за социална медия ще възлизат на едва $4,4 млрд. и делът им ще бъде 7% от онлайн рекламата до 2016 г. Това се дължи на фактът, че поддръжката напр. на Facebook страници е с относително малки разходи.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Hip-Hop_Blond
Hip-Hop_Blond

Ми така е, хората все по-малко почват да гледат телевизия.

repsoldiesel
repsoldiesel

Защо си мислят, че само с рекламата ще ме накарат да купя нещо, като я повтарят отново и отново. Даже и да харесам продукта, започва да ми се гади от постоянното му рекламиране, без значение къде го рекламират и не си го купувам. Сигурно съм единствен, защото ако имаше повече хора като мен, рекламните агенции щяха да умрат от глад.
Как ми липсва времето , когато имаше реклами само в „Телевизионен справочник“.