GitHub вече позволява неограничен брой лични хранилища

8
949

Когато Microsoft съобщи, че възнамерява да закупи GitHub, редица разработчици и програмисти изразиха своята загриженост и дори започнаха да прехвърлят своите проекти към други подобни услуги. Microsoft побърза да убеди GitHub аудиторията, че закупуването на GitHub за $7,5 милиарда ще е от полза на всички и независимата работа ще бъде запазена. Днес в официалния блог на GitHub бе съобщено, че се променя монетизацията на услугата, което навярно ще зарадва всички потребители на тази услуга.

„Безплатните“ потребители вече могат да създават неограничен брой лични хранилища, в които за записват своя сорс код. Досега тарифата за създаването на частни хранилища бе $7 месечно. Единственото ограничение е, че върху един и същи проект могат да работят до 3 потребителя. Безплатният тарифен план е идеален за малки групи програмисти, които не разработват големи софтуерни проекти.

Всички, които имат абонамент за 7 доларовата тарифа със същите възможности, могат да направят даунгрейд на своя акаунт до безплатен, като при прехода предишните проекти се запазват непроменени.

Тарифата „Pro“ дава едновременен достъп на повече потребители и до по-мощни инструменти за писане на сорс код. За бизнес потребителите GitHub предлага абонамента Enterprise с цена $21 месечно на един потребител.

Разбира се, публичните хранилища си остават безплатни и до тях имат достъп неограничен брой потребители.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
pix3lbluewaterКалинПиг и Еркюлто и сега е така Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

„независимата работа ще бъде запазена“ и „лични хранилища“ са несъвместими с Microмек. „Безплатно сирене има само в капана за мишки“.

AxOx
AxOx

не е ясно до колко време ще е така.
Сега може да е безплатно и след 1 година да го направят отново платено… а ако не реагираш веднага, току виж кода ти стане достъпен без да си искал.
Навремето даваха пространство в OneDrive после си го взеха обратно и накараха хората да си свалят съдържанието и да го изтрият или да платят.

то и сега е така
то и сега е така

Всеки код, който качваш на сървър на МикроМеките, е достъпен за тях. И току-виж го вградили в следваща версия на някой от продуктите си. Само че техните сорсове не се съхраняват в GitHub, така че авторът на кода няма как да разбере това.

Пиг и Еркюл
Пиг и Еркюл

Яж л1йна

Калин
Калин

Код базата най-вече им трябва да тренират ИИ за програмиране. Какъв по-подходящ ресурс от подобно хранилище 😀

pix3l
pix3l

Браво бе, тези взеха да вървят в правилната посока. Още малко и ша взема да ги заобичам. 😀

bluewater
bluewater

Силно се съмнявам

pix3l
pix3l

Стараят се хората, вижда се.