fbpx
0.8 C
София

GM разработи интерактивни прозорци за леки автомобили

Най-четени

Инженерите на американската корпорация General Motors явно са решили, че класическите забавления в автомобилите (слушане на музика, гледане на филми и т.н.) вече са омръзнали на пътниците в тях, тъй като са разработили технология, позволяваща използването на прозорци с допълнена реалност. Проектът се нарича „прозорци на възможностите“ (Windows of Opportunity, или съкратено WOO).

GM разработва автомобилните прозорци с функция за допълнена реалност съвместно със студенти от Националната академия по изкуствата на Израел. Прозорците са оборудвани с датчици за движение и оптични сензори, които позволяват на пътниците на задните седалки да се забавляват по време на пътуването.

Предвижда се прозорците, ако могат да бъдат наречени така, да получат набор от разнообразни приложения, които ще позволят те да бъдат използвани не само за игри и забавления, но също така и за работа.

Заслужава да се отбележи, че идеята не е нова и други автомобилни компании като Toyota и Mercedes също отдавна водят подобни разработки. В случая обаче става дума за разширена функционалност, която не дублира част от възможностите на бордовия компютър, а добавя развлекателен момент към пътуването и е достъпна и за пътниците на задната седалка.

Както отбелязват от GM, може да минат години, преди стъкла с опция за допълнена реалност да се появят в серийно произвежданите автомобили.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини