fbpx
-4.2 C
София

Gmail и апликациите от Google Workspace с подобрения

Търсенето в Gmail става по-добро и по-контекстуално

Най-четени

Google съобщи, че пуска нови ъпдейти за апликациите си от Workspace, като добавя и нови функционалности. Google Docs, Sheets и Slides са подобрени, заедно с Gmail, според твърденията на технологичния гигант. Потребителите би трябвало да могат по-лесно да извършват търсения в Gmail, a приложението Google Meet ще позволява споделяне на файлове в чат функционалността си, освен това данните ще се виждат много по-отчетливо в Sheets.  Както се случваше и с други подобни ъпдейти, те вече са видими за повечето потребители по света, като трябва да достигнат до всички клиенти в пълния си вид не по-късно от 15 работни дни.

Едно от основните подобрения е функцията за търсене в Gmail

Резултатите вече ще се основават на скорошни търсения в самата апликация Gmail. Тоест ъпдейтът прави търсенията по-уместни и контекстуални, в зависимост от това какво вече е търсил потребителят в това приложение.

Компанията подобрява и Google Sheets по отношение на обобщените таблици. Приложението за електронни таблици вече ще позволява промяна на размера на обобщените таблици и тяхното редактиране, нещо което според Google е много търсена функционалност. Това би било полезно когато имената или заглавията на колоните са дълги и потребителите трябва да виждат и да четат целия текст. Промените могат да се нанасят от редактора на таблици.

След като вече е възможно да се присъедините или да презентирате в Google Meet разговор от Google Docs, Sheets или Slides, сега ще можете да споделяте файлове от тези апликации директно в чата на Meet.

Потребители, които презентират или се включват в среща от даден файл, вече могат да споделят същия файл чрез чата. Достъпът до файл се дава автоматично, като може да се определи дали той да е за всички или само за подбрани лица в срещата.

В друг скорошен ъпдейт Google въведе drag and drop функцията за устройства с по-голям дисплей като таблети и за такива със сгъваем дисплей. Потребителите могат да преместят данни между две  апликация от Workspace, стига само двете да са отворени една до друга. Ъпдейтът прави внасянето на файлове от един документ в друг по-удобно. Тази функционалност беше пусната по-рано и за Google Drive, което направи качването на файлове много по-лесно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини