Google официално обяви, че на 15 февруари включва вграденото в уеб-браузъра Chrome блокиране на реклами.

Вградения блокер е предназначен за борба с рекламните блокове, пречещи за нормалното възприемане на уеб-съдържанието и несъответстващи на критериите приети от Коалицията за подобряване на рекламата.

Според тези правила, за недопустима реклама се счита:

  • Изскачащите прозорци, закриващи съдържанието на уебсайта
  • Видеорекламите, които автоматично започват да се възпроизвеждат със звук
  • Рекламите с обратно броене на секундите, показвани преди да излезе уеб-съдържанието
  • Много големите рекламни блокове (970×250 или 580×400), които запазват позицията си при скролване
  • При мобилните устройства допълнително се блокира дразнещата реклама – мигане на фона, агресивна промяна на цветовете и блоковете, заемащи над 30% от площта на екрана

За проверка на сайтовете за недопустима за Chrome реклама се предлага инструмента за уеб-дизайнери Ad Experience Report, който генерира отчет за показването на реклами.

Интернет гигантът обясни, че причините за включването на вградения блокер е плачевната ситуация на рекламния пазар – заради дразнещата и досадната реклама страдат официалните рекламни мрежи, понеже потребителите инсталират софтуер, който реже всички видове реклама.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари