Google инвестира в Maxthon

13
2

Няколко източника потвърдиха информацията, че Израело-китайската фирма, собственик на популярния браузър Maxthon, е продала сериозен процент акциите си на интернет гиганта Google. Според слуховете хората от Mountain View ще вложат близо $1 млн. долара в набиращия популярност браузър, използващ ядрото на Internet Explorer. Maxthon има около 85 милиона сваляния, като доста голяма част от тях са генерирани от Китай. От своя страна през последните месеци Google показа, че има желание да стъпи сериозно на софтуерния пазар, особено в Азия. Една добра основа би било ако имат свой собствен браузър. За какво точно са се договорили собствениците на Maxthon и Google ще стане ясно скоро. Единият вариант е Google да стане собственик на браузъра и да продължи работата по него, а другият, може би по-вероятният, е че двете компании са сключили договр за съвместна работа, като ще работят заедно над оптимизирането на браузъра и разбира се работата му с услугите на Google.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

13 коментара за "Google инвестира в Maxthon"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Yacoco
Yacoco

Еми според мене тоя браузър е жалко подоие на ИЕ…и никога не бих си наказал компа с него…но сигурно феновете му са доволни…
По-добре да бяха избрали друг браузър в който да инвестират…нещо различно от IE Family

maxymilqn
maxymilqn

:B) Браво!Аз лично съм много доволен от този браузър.

poisk
poisk

Цялата далавера е в търсакчата по подразбиране на браузъра, която в момента генерира около 25% от търсенията в най-голямата китайска търсачка Baidu. И като сложат по default Google и познай кой ще е номер 1 в Китай.

Topper
Topper

Дефаулт си слагаш кой искаш, ако искаш и dir.bg. Даже някога имаше разработка с комбинирани всички български търсачки. Чисто и просто Китай е огромен пазар. Маркетинг майна. А м/у другото Гугъл са предварили MS, защото и те точеха зъби. Инструмента IE7pro е разработка на един от фрийлансърите, създаващи плъгини за Макстон 😉

pit
pit

Maxthon-a е великолепен браузър с вградени самостоятелни ad-on и pop-up блокери, множестео функции и др., по много показатели превъзхожда дори firefox-a. Ползвам го от 5-6 години, още докато беше известен като MyIE2 и не бих го заменил за друг. Браво на Google за сделката!

Phonomania
Phonomania

Хора, чисто и прост Китай са 1.7млрд хора, като този е най-пополярния браузър там. Това са близо 1/3 от хората на земята, отлична инвестиция!

Ognian
Ognian
аз също го ползвах доста време, но вярвай ми – няма нещо което да го има в Maxthon, а във FF да го няма! Имам в предвид add-ons, т.е. по раширения FF бие! Като се има в предвид, че Maxthon-a е базиран на IE енджина, a FF на gecko мисля, че всеки си прави извода кое превъзхожда… Правилно беше отбелязал по-долу Phonomania, че Google се цели в броя на потребителите. Имай в предвид, че Maxthon-а има изцяло версия на китайски, с китайски търсачка, вградени линкове за директен машинен превод от/на китайски и т.н. И не на последно място – доста… Виж още »
Topper
Topper
Не казвай силна дума, че FF бие по плъгини, защото Макстон има страшно много (няма да го броя) А колкото до Gecko енджина не знам защо реши ей така кой е по-добър, но само в интерес на истината – Maxthon още от времето на MyIE2 може да работи и с Gecko engine. На кой както му харесва. Да не изпадаме в анти полемики на новините…а защо не инвестираха във FF пустите му гугъли ? ПП. 688 плъгини само на официалния сайт + 720 (възможно дублирани) на китайски фен сайт! Но ми идва на ум една снимка на браузър, скрит от… Виж още »
Ognian
Ognian
Topper, няма да отговарям на всичките ти въпроси, щото отговори може да намериш както в коментарите по тази новина, така и по др. подобни! Освен това, наистина нямам нерви да споря по този въпрос IE vs FF. Само ще ти отговоря кратко на въпроса с въпрос: А ти знаеш ли колко са екстеншъните на FF и с колко дневно нарастват? И също – ти пускал ли си Gecko на MyIE2/Maxthon да видиш за каква „поддръжка“ става дума? Само недей да ме мислиш за поредния FF маняк! Сигурен съм, че съм преточил доста повече MB през MyIE2 от колкото си мислиш!… Виж още »
shutdawn
shutdawn

@Phonomania
Китай население 1.306 млрд. !!! близо 1/5 от населението на земята ……. леко с исказванията някой може да ти повярва!

myd
myd

1,7 или 1,3 все тая, важното е, че са много говеда и от Google добре са се ориентирали 🙂

Phonomania
Phonomania

Няма значение едвали това което казваш ти е също точно, но и те едвали знаят колко са 🙂

shutdawn
shutdawn

ако се водят по „вашата“ логика значи в близко бъдеще ще трябва да навляза в Индия, Пакистан и Индонезия….. ще почакаме няколко години и ще видим.:baby: