Google интегрира в Gmail някои функции на Dropbox, Box, Jira и Egnyte

0
959

Google анонсира новите възможности на интегрираните външни онлайн услуги в електронната поща Gmail. Промените са адресирани предимно към бизнес клиентите на G Suite, които могат значително по-удобно да използват възможностите на Dropbox, Box, Jira и Egnyte.

Поддръжката на интеграцията ще стане достъпна за всички абонати на G Suite в рамките на следващите три дни. За да може да се работи с новите възможности е необходимо да се изтеглят и инсталират съответните Gmail Add-ons от магазина G Suite Marketplace. На първия етап е осъществена интеграцията на четирите изброени дотук външни онлайн услуги. По-късно ще се появят нови партньори.

С помощта на тази интеграция става възможно да се изтегли файл от електронния облак (Dropbox, Box, Egnyte) или да се даде препратка към него директно в програмния прозорец на електронната поща. Ако в полученото от контрагента електронно писмо има подобна препратка, той може да използва появяващото се контекстно меню, както и да извърши допълнителни операции, без да напуска отвореното в Gmail електронно писмо.

Да си припомним, че тази пролет Google промени дизайна на уеб-версията на електронната поща Gmail.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за