Google и VMware анонсираха обща програма, чрез която да улеснят своите корпоративни клиенти в управлението на виртуализираните си натоварвания в публичните облачни пространства. Въпросното споразумение ще подпомогне компаниите с интеграцията на софтуерните и мрежовите инструменти, които предоставя VMware чрез vSphere в Google Cloud Platform, предава Bloomberg. За тази цел Google се съгласяват да осигурят дълготрайна и надеждна поддръжка на системата за разполагане и управление на хибридни облаци VMware Cloud Foundation, предложение, предоставяно от външния доставчик и партньор на VMware CloudSimple. Те ще помогнат на компаниите да пренесат VMware натоварванията си към софтуерно-дефиниран дата център, разположен в рамките на облачната инфраструктура на Google, осигурявайки пълен достъп до други инструменти на VMware, като NSX-T, vCenter и vSan, предава изданието.

Едно от нещата, за което компаниите използват софтуера на VMware е помощ в комбинирането на различни натоварвания на едни и същи сървъри. Това се отразява в по-ефективно управление на мрежовите операции и финансово по-достъпни цени. Но с увеличаването на броя на предприятията, които търсят начин да изоставят локалните си дата центрове за сметка на публични облачни пространства, като това на Google, VMware се опитват да останат все така привлекателни за своите клиенти, което бива отразено в търсенето на партньорства с компании от сектора. В интервю за Bloomberg, шефът на облачното звено на Google Томас Кюрейн обяснява, че партньорството ще помогне на компаниите да пренесат всички използвани от тях инструменти, политики и практики на VMware от частните облаци, разположени локално към Google Cloud. Той допълва, че настоящия съюз между двете компании идва в отговор на търсене от страна на клиентите да защитят направените от тях инвестиции във VMware.

Очаква се спектъра от нови услуги, предоставяни от двете компании, известен като Google Cloud VMware Solution by CloudSimple да се появи в Google Marketplace до края на настоящата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за