Google конференцията DevFest Sofia ще се състои на 5-ти Октомври

В събитието ще се включат представители на Google, както и водещи български и чуждестранни експерти от технологичния бранш

0
213

Конференцията GDG DevFest Sofia 2019 ще се проведе за втора поредна година в НДК на 05 октомври 2019 г. DevFest е най-голямата глобална конференция на Google Developers Group, която се провежда по целия свят с фокус върху Google технологиите и създаването на общности. За събитието са поканени водещи експерти в областта на Web, Mobile и Cloud технологиите от цял свят.

Първото издание на DevFest Sofia 2018 събра над 300 професионалисти и ентусиасти, 13 водещи лектора и много позитивни емоции. Тази година за събитието се очакват около 500 посетители и още дузина интересни лектори от света и у нас.

DevFest Sofia 2019 е с начален час 9:00 ч. и продължи през целия ден. Мероприятието се състои от два панела – Mobile и Cloud&Web. Mobile сесиите таргетират софтуерни разработчици с афинитет към мобилните решения, а именно теми около Android, Kotlin, Flutter и Firebase. А пък сесиите за Cloud&Web ще обхванат най-новото от Angular, Google Cloud до TensorFlow и Google Assistant, както и различните API-та, които гигантът Google предоставя на всичките си потребители.

Специално за DevFest Sofia 2019 в България ще пристигнат няколко Google Developer експерти, част от които са Джаспър Морган – Изпълнителен директор на Snapp Mobile, Александър Подкалюзин – Kotlin IDE team lead в JetBrains, Джером Моутън – Съосновател и Технически директор на SnapEngage, Урбан Маровт, Продуктов директор на 1Home, и много други.

Освен представители на Google, в конференцията ще вземат участие и лектори от цяла Европа, както и технологични експерти от водещи компании у нас.

По време на конференцията ще бъдат проведени и няколко работилници, с които всеки записал се ще може да добие опит с най-новото от Flutter, Kotlin/Everywhere, Angular и Firebase. Между сесиите гостите на конференцията ще има възможност да се отпуснат в особените за релакс зони, да поговорят със спонсорите и партньорите на събитието, както и да се опознаят със съмишленици от български и международни технологични общности.

Повече информация за GDG DevFest Sofia 2019 може да бъде намерена на официалния сайт на събитието, както и във Facebook.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари