Google направи сериозни промени в своята търсачка

4
3571

По случай своята наскоро навършена 20-та годишнина, Google въведе редица нови и полезни функции в своята търсачка. По време на неголямо мероприятие в Сан Франциско, интернет гигантът показа своята радикално променена търсачка.

Промените засягат предимно мобилната версия на търсачката. Google премахва нейния минималистичен интерфейс, с който всички свикнахме в продължение на няколко години, и предлага нов интерфейс с много по-наситена информация.

Google

Под реда за търсене вече се появява същата информация, която се вижда и в мобилното приложение Google, и в главната страница на Android. Включително прогнозата за времето, новините и материалите, подбрани според интересите на потребителя. Всичко това е поставено в раздела Discover на главната страница.

Според Google, средно всяко осмо запитване на потребителите е повторно. Тоест, потребителите често се връщат на това, което са намирали по-рано. Ето защо търсачката допълнително ще предлага и познати на потребителя теми. При повторно въвеждане на едно и също търсене, в горната част на програмния прозорец се появява раздел с вече посещаваните страници. Google подчерта, че историята е видима само за конкретния потребител. Ако новите раздели пречат и не са удобни за ползване, потребителят може да ги изключи.

При търсене на информация по определени теми Google автоматично ще създава „колекции“ – динамични раздели с изображения и подбрани статии, които биха заинтересували потребителя. Тези колекции ще се генерират от изкуствен интелект.

Изкуствен интелект ще и предлага автоматично генерирани материали, включващи снимки, видеа и новини за различни знаменитости.

Търсенето по изображения в мобилната версия на търсачката ще бъде интегрирано с Google Lens. При заснемане на обект, Google веднага ще показва какво е това, както и подобни на въпросния обект изображения.

Google заяви, че всичките изброени нововъведения ще започнат да се появят в търсачката през следващите една-две седмици. Няма точни дати, но можем да предположим, че новите функции ще се появяват постепенно в различните региони.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
анонименВурстКокоAre be Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Are be
Are be

Отдавна търсенето с гугъл не дава резултати които ако не са спонсорирани никога няма да ги видиш. С изненада установих как бинг и яху дават много по конкретни резултати а не отнесените спосорирани линкове на гугъл

Вурст
Вурст

Най-вероятно ти си търсил грешно или в „грешния“ гугъл. Да не говорим, че всички SEO компании, се занимават с гугъл (по очевадни прични), което също влияе на някои резултати.

анонимен
анонимен

Гугъл е един изкуствен балон. Няма и един продукт, който да работи както трябва и да е в полза на хората. Търсачката им е супер анти, уж намира 130 000 резултата, ама на 4-5 страница няма повече ?! WTF?@! Един неприличен сайт не можеш да отвориш, че после ще го подсказва на всички близки до теб компютри и устройства. Досажда навсякъде и нон стоп само реклами, залива те с реклами. За Андроид някак какво да говорим, него няма да го оправят никога. Тубата и тя с нейните предположения така те ограничава в избора, че в даден момент те затваря в… Виж още »

Коко
Коко

В тази ли версия трябваше да пуснат опцията за чешане на топките ?