Google не може да се пребори с рекламите за продажба на медицински маски и други подобни

3
567

Седмици след като Google заяви, че премахва рекламите за медицински маски, потребители все още докладват, че такива има.

Сенаторите Марк Уорнър и Ричард Блументал са подали сигнал до Федералната Търговска Комисия на САЩ срещу компанията, защото продължава да показва реклами за дезинфектанти и маски.

Пред Business Insider корпорацията казва, че само за последната седмица е премахнала милиони реклами, свързани с коронавируса

Журналистът Питър Кафка обяви, че е попаднал на реклама за маска за лице, в статия на New York Times за недостига на медицински материали.

„По-полезното обяснение е, че рекламния екип на Google не е подготвен за такъв наплив на нарушители, които се опитват да се възползват. Звучи ви познато? Това е така, защото всяка голяма рекламна платформа има подобен проблем. Google ще стигне до тази реклама и ще я забрани, но продавачите отговарят с нови реклами. Имат голяма мотивация да изиграят системата.“, обяснява Кафка.

Припомняме, че Google обяви на 9 март временна забрана за пускането на реклами за маски за лице. Политиците и здравните власти по цял свят повтарят, че те не са ефективни за здрави хора и е най-добре да останат за лекарите. На много места има недостиг на такива принадлежности. Дори в САЩ болници докладват, че вече им се налага да използват маските по няколко пъти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари