Google отваря кода на системите си за сигурност

3
467

Google улеснява с една идея разработчиците с пускането на версия с отворен код на различните библиотеки за поверителност, които използва в своите основни продукти и платформи.

Идеята е разработчиците вече да могат да използват тези библиотеки за изграждане на свои собствени инструменти, като могат да използват обобщени данни без опасност от разкриване на лична информация на ползвателите им.

В публикация в блога, в която се оповестява новата библиотека за различна конфиденциалност с отворен код, Google дава пример за това как здравен изследовател може да иска да сравни средния период то време, през който пациентите остават приети в различни болници, за да определи дали има разлики в грижите и стандарта на различните болници. Преди това би било изключително трудно за постигане, без да се застрашава конфиденциалността и неприкосновеността на личния живот на участващите пациенти.

Мигел Гевара, продуктов мениджър на Службата за защита на личните данни и защита на данните на Google, предостави допълнителни подробности за това как разработчиците, бизнеса и правителствените агенции могат да използват различни библиотеки за поверителност, за да получат по-добра представа от изследваните данни, казвайки:

„Независимо дали сте предприемач, собственик на малък бизнес или разработчик на софтуер, получаването на полезни изводи чрез анализиране на съществуваща информация от сектора, от който се интересувате, може да ви помогне да подобрите работата и услугите си и да отговорите на важни въпроси. Но без силна защита на поверителността рискувате да загубите доверието на вашите граждани, клиенти и потребители. Диференциално – частният анализ на данни е принципен подход, който позволява на организациите да изследват и правят заключения от съществуващите свои данни, като същевременно се гарантира, че в изследването е невъзможно да бъдат идентифицирани участващите лица. Този тип анализ може да бъде приложен по най-различни начини и за много различни цели. „

Диференциална библиотека за поверителност

Според Google, настоящата версия, лицензирана за Apache с диференциална библиотека за поверителност на базата на C++, се фокусира върху предоставянето на достъп на разработчиците до функции, които са трудни за изграждане от нулата.

Библиотеките включват много стандартни статистически функции като брой на записите, сума, средна стойност, дисперсия и т.н., които са необходими на разработчиците за по-добър анализ на данните.

Самата библиотека дори съдържа допълнителни библиотеки, които разработчиците могат да използват за „строго тестване“, заедно с разширение за PostgreSQL и някои готови, предварително зададени скриптове.

С въвеждането на Европейската декларация на личните данни GDPR и други наредби за защита на данните на хората, работата с лични данни и чувствителна информация стана по-трудна за бизнеса, тъй като компаниите вече могат да бъдат подведени под отговорност за нарушения на конфиденциалността или течове на данни. Google обаче предоставя на разработчиците полезен инструмент, който ще им позволи да изграждат собствени инструменти, които могат да анализират лични данни, без да нарушават поверителността на потребителите, с чиито данни работят.

Заинтересованите разработчици могат да намерят новата диференциална библиотека за поверителност на компанията в GitHub и да започнат да я използват за работа с обобщени данни още днес.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Умен
Умен

значи сега с две думи правителства и частници ще могат да получават още по точна и актуална лична инф. за нормалните хора!

Ми не !
Ми не !

Отворен код води до обратното на това което твърдите така умно !
Само необходимата за конкретно приложение или услуга. Не можеш да получиш услуга без правилното и адресиране.

Иванчев
Иванчев

Абе прав е човека, дет се вика аз на тъпана ли да вярвам, на ‘Уя си ли да вярвам….