fbpx
-6 C
София

Google подема агресивна кампания срещу пиратството

Най-четени

Google редовно са били обвинявани, че ограничават достъпа до пиратско съдържание в интернет при търсене в Google Search. От следващата седмица, интернет гигантът ще предприеме по-агресивен подход към сайтовете, даващи неоторизиран достъп до интелектуална собственост, като поставя по-надолу в търсенето или направо изключва нарушителите при търсене. Новият алгоритъм за търсене ще прави акаунти на сайтовете, където ще бъдат събирани съдебните искове срещу съответните страници и те ще бъдат наказвани спрямо представянето си.

От Google казват, че ще дават достъп до проверени източници, като Hulu и Spotify, но няма как да не погледнем и от другата страна. С тези си действия трябва да бъдат успокоени конгломератите, които редовно заплашват компании като Google със санкции, заради даването на нелегален достъп до интелектуална собственост. Освен това, от Google сами подчертават колко са загрижени към притесненията на индустрията, тъй като на ден в офисите им се обработват повече оплаквания за авторско право, отколкото през цялата 2009-та година.

А ето и официалният отговор на MPAA (Motion Picture Association of America):
„Радваме се, че действията на Google ще насочат потребителите към безбройните вече законни начини за достъп до филми и телевизионни предавания в интернет и ще ги отклонят от мошениците, peer-to-peer сайтовете и другите незаконни начинания, които крадат упоритата работа на творците по целия свят. Ще следим тези стъпки зорко – дявола е винаги в детайлите – и ще очакваме още стъпки от Google, които да служат на законния бизнес и творците, а не на крадците.“

Какво още можем да добавим.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини