Google показа, как ще изглежда търсачката, ако бъде приета Директивата на ЕС за защита на авторските права

16
3173

Google се опитва да оспори Директивата на ЕС за защита на авторските права, която може съществено да повлияе на работата на различните онлайн услуги. В своя пореден опит да вразуми чиновниците, Google показа своето виждане на последствията.

Интернет гигантът подготвя нова версия за своята търсачка, която да съответства на Директивата. Всички могат още сега да оценят по какъв начин законодателните актове на Европейския съюз ще се отразят както на крайните потребители, така и на издателите. Показаният скрийншот демонстрира колко празна изглежда страницата с отговори на потребителско търсене, съответстваща на директивата.

Вместо обичайните изображения и текст, потребителите ще виждат празни правоъгълници, в които е поставено единствено името на сайта, в който е намерен търсения материал. Тъй като издателите ще имат право да искат заплащане за използване и на най-малките фрагменти от съдържанието, с съответствие с точка 11 от Директивата, Google счита, че е по-добре да не използва подобни неща. Това означава пълната липса на иконки и изображения, както и на предварителен текст. Наистина, издателите отдавна се оплакват, че Google използва техни изображения и текстове в своите услуги. Но едва ли ще се зарадват след като търсачката на Google престане да ги използва.

Поредното гласуване на тази Директива трябва да се състои днес, на 18-ти януари.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
10 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
alexКапитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬СССРTNTGeorgi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Капитлализъм
Капитлализъм

Биг фат фейк нюз, Гугъл ни взе за идиоти!

Georgi
Georgi

С шибания си Gmail Google постоянно ме държи в напрежение, вътре в пощата ми е пълен безпорядък. Нямат папки за лични и за служебни имейли. В самите папки имейлите вместо да се редят последователно по дати и години, са разбъркани и губя много нерви и време да намеря това, което ми трябва. Със синхронизирането им също периодично имам проблеми. Не знам как да премина на друг доставчик на електронна поща.

alex
alex

като си тъп не е лесен живота……….

Драган
Драган

С кретенизмите си услужливите брюкселски лобисти опъват все повече тетивата, ама накрая лъкът ще се спука. Пещерният либерализъм вече еволюира към средновековни порядки – всичко ни е собственост и ще си режете ушите сами, ако чуете случайно нещо нелицензирано.

Капитлализъм
Капитлализъм

Гугъл просто искат да не плащат пари върху scrape-нато съдържание, от които печелят. Ако бяхте наясно с правния модел на някои издания, щяхте да разберете.

Гугъл е мафия, а това е фейк нюз, с който насъскват европейците срещу едно правилно решение.

Драган
Драган

Изобщо не ме е еня за Гугъл. Говоря за мракобесните правила за защита на интелектуалната собственост, а налагането им не е фейк.

Капитлализъм
Капитлализъм

Ако ти искаш да си подаряваш твоята интелектуална собственост и лични данни, моля заповядай, просто не карай другите да го правят. Същото важи с жена ти, парите ти, имотът ти и имуществото ти, ако не ги искаш, дай ги на пролетариите да ги оползотворяват. Аман от комунизъм!!!

Драган
Драган

Аман от простотия, бих рекъл. Общественият интерес в едно здраво и морално общество има превес пред личния. Не може да си купил права върху едно животоспасяващо лекарство и след това да издевателстваш над милиони болни по света и да разоряваш семействата им за собствен кеф. Пъхни си твоя дивашки „КапитЛализъм“ знаеш къде…

Радико
Радико

На това му викам безполезен закон умрял още преди да се роди. Просто всички търсачки ще включат в сео оптимизацията и декларация че не искаш пари иначе наааи отзад по точно някъде в средата на резултатите добре скрит. Простичко е.

кламе
кламе

„Google показа, как“ неграмотници …………….

Кьорав кон
Кьорав кон

Google привокира хората да бойкотират новите правила ми се струва? Изобщо ми е все тая как ще изглежда търсачката им, при все, че евентуално ще ми върши същата работа, но вероятно тяхната печалба ще намалее, което е добре, понеже не се налапаха тия американски IT корпорации!

mal1
mal1

Малко некоректен коментара ми се струва.Знаете ли колко „лапат нашите“ и то……. в МЕКСИКО…..Поздрави

Кьорав кон
Кьорав кон

Комрнтара си е точно на място. Гугъл не е от „нашите“. Когато пуснат тема за тях – „нашите“ тогава ще ги обсъждаме! Не ми пука нито за нашите нито за вашите! Просто не съм привърженик огромни финансови средства да се концентрират в няколко фирми, докато народа на половин България да кажем е затънал в дългове и се чуди как да свърже двата края. Тези фирми после ни правят на глупаци, защото едно от кранчетата им е спряло и по една случайност всички тези корпорации са зад океана и всяка една от тях има достатъчно ресурс да купи страната ни със… Виж още »

СССР
СССР

Нацеоналезацеа, нацеоналезацеа на Гогол!!111!11

БАЛГАРЕА! БАЛГАРЕА!

TNT
TNT

голям праз и без това голяма част от сайтовете слагат фейк картинки

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Бултаймс – да, ПИК – да, Блиц – да, РТ – да, Спутник – да, да продължавам ли? Това ли четеш?