Google анонсираха промени в клиентските предложения към своите облачни клиенти, които ще позволят те да установяват и управляват по-лесно и гъвкаво виртуалните машини, които ползват.

Това ще стане факт, благодарение на новото предложение в Google Compute Engine, наречено „инстанционни темплейти“ (instance templates). Посредством тях, партньорите и клиентите на компанията ще могат да създават и ползват виртуални инстанции, изготвени по предварително изготвени шаблонни модели. Освен това, те ще могат да правят и промени по тях, съобразено със специфичните им нужди. Друго ново предложение е те да запазват своите собствени конфигурации и така да създават нови „виртуални шаблони“. В своята същност, темплейтите представляват апликационно-програмни интерфейси, които могат да се използват за установяване на настройките на виртуалните машини, като дискова конфигурация, тип на машината, вид на операционната система и др.

„Представете си, че поддържате виртуална машина като част от вашето уеб приложение и вече се придвижвате от разработка към продукция. Вече може да конфигурирате вашата инстанция точно по начина, по който вие искате, а след това да запазите конфигурацията под формата инстанционен темплейт“, споделя София Янг, продуктов мениджър в Google.

Последното нововъведение е насочено към инциденти, свързани със случайното изтриване на виртуалните образи. С новата характеристика тук администраторите ще могат предварително да отбелязват определени действия, които могат да доведат до случайното изтриване на VM инстанциите. Google споделят, че новите характеристики вече са достъпни за изпробване, макар и някои от тях да са все още в тестов стадий.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари