Google предлага две нови услуги вместо Hangouts

2
961

Неофициалната информация, че Google възнамерява да закрие месинджъра Hangouts, се потвърди. Скот Джонс, ръководител на този проект на Google, заяви, че вместо Hangouts ще има две нови услуги. Това са Hangouts Meet и Hangouts Chat. Към днешен ден те са достъпни за корпоративните клиенти в рамките на пакета G Suite, а в бъдеще ще могат да се ползват от всички желаещи.

Hangouts Meet е приложение за провеждане на видеоконференции с едновременното участие на до 100 души. А Hangouts Chat е алтернатива на услугата Slack, в която могат да бъдат създавани канали и да се обсъждат различни въпроси и задачи. Hangouts Meet и Hangouts Chat са интегрирани една в друга услуги.

Тези две услуги не приличат на Hangouts и засега не е ясно, по какъв начин Google ще убеди потребителите да мигрират. Впрочем, много от възможностите на Hangouts се дублират в новото приложение Alo и е логично старото приложение да бъде изоставено и затворено. Предполага се, че това ще стане към 2020 година.

След създаването си платформата Hangouts претърпя редица промени, но интернет гигантът постепенно я изоставя и предлага своите по-нови услуги Google Allo и Duo.

Засега е трудно да се каже, какво точно е имал предвид Скот Джонс с думите си, че Hangouts ще бъде заместен с Hangouts Meet и Hangouts Chat.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анти-фейк нюз
Анти-фейк нюз

Allo, Duo, Google Messages, Hangout Meets, Hangouts Chat, Google Voice, а преди това Google Spaces, GTalk. Т.е. в момента Google ще има 6 платформи за комуникация. Знам, че много от вас са фенове на Гугъл, но това е ненормално, тъкмо си мислех, че най-после ще обединяват всичко в Google Messages, а то точно обратното – още повече фрагментация. Епъл имат една единна система Messages, която практически е iMessages, SMS и FaceTime и се пуска от вградени в операционните системи за преносими и настолни устройства. За MacOS – Contacts, Messages и FaceTime, за iOS – Phone/Contacts, Messages и FaceTime. Всичко е… Виж още »

Борис
Борис

Google са софтуерна компания с милиони потребители, това което правят е да тестват различни платоформи и методи, просто събират инфомрация. Не мисля че им е трудно да направят алтернатива на IMessages, по-скоро разработват различни приложения в съвсем леко различни посоки, за да видят накъде ще пробият след което ще изоставят всички други Едно от разочарвоанията за крайния клиент, е че от Гугъл, често си правят такива експерименти, без ясна представа в какво точно ще завърши проекта, понякога се получава нещо хубаво понякога нещо което е по-добре да забравим. Аpple от друга страна, имат ясна представа от самото начало, какво искат… Виж още »