Google спира всички нови актуализации на Chrome

1
1511

Хората по целия свят са принудени да работят отдалечено от домовете си поради продължаващата епидемия от коронавирус. Именно предвид това Google взе решение да не добавя никакви нови функционалности, както в браузъра Chrome, така и в операционната система Chrome OS, за да поддържа софтуера максимално стабилен и надежден по време на епидемията.

В публикация в социалната мрежа Twitter екипът за разработка на Chrome обясни, че ще постави на пауза предстоящите версии на Chrome и Chrome OS, казвайки:

„Поради коригираните графици на работа, спираме предстоящите версии на Chrome и Chrome OS. Нашата цел е да гарантираме, че платформите ще продължат да бъдат стабилни, сигурни и надеждни за всеки, чиято работа зависи от тях. Ще дадем приоритет на актуализациите, свързани със сигурността, които ще бъдат включени в Chrome 80. Следете ни.“

Спиране на актуализациите на Chrome

Въпреки че актуализациите често носят полезни нови функции, те могат също да въведат и нови грешки и бъгове в софтуера, поради което решението на Google да спре актуализациите във време, в което софтуерът трябва да бъде наистина стабилен и надежден, е напълно основателно.

На този етап не знаем кога Chrome или Chrome OS ще започнат да получават актуализациите си отново, но предвид факта, че липсва и информация до кога ще продължи епидемията с коронавируса и извънредното положение, не можем и да очакваме такава.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари