fbpx
3 C
София

Google стартира One VPN в пет европейски държави, но България не е сред тях

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google разшири географията на своята VPN услуга, която е част от абонамента на Google One и досега бе достъпна само за територията на Северна Америка.

Google стартира One VPN в края на 2020 година като безплатно допълнение към тарифния план на Google One с 2 TB дисково пространство и месечен абонамент с цена $9,99. Досега тази онлайн услуга бе достъпна само за САЩ. Сега One VPN вече е глобална, тъй като нейното действие е разширено съобщи седем страни – Мексико, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Испания и Италия.

Google One VPN има някои ограничения, в сравнение с по-съвършените услуги от този вид. Този въпрос е доста спорен, понеже непрекъснато се появява информация, че компаниите които предлагат услуги от подобен род, водят журнали и подават необходимата информация на специалните служби. Google действа по друг начин. Първо, One VPN може да се използва единствено в държавите, където тази услуга се поддържа. По принцип в страницата за техническа поддръжка се вижда съответното предупреждение, че тази услуга не може да се използва при пътешествие в държава, където Google One VPN не се поддържа.

Второ, Google One VPN не поддържа една от основните възможности на този тип услуги – смяна на държавата чрез съответната промяна на IP адреса. Вместо това One VPN показва такъв IP адрес, който дава възможност да се разбере в коя държава се намира потребителят, за да могат уеб сайтовете да показват съответното съдържание, което е най-подходяща за този регион. Но е скрит градът в който се намира потребителя и няма как да се разбере в кой регион на съответната държава се намира.

И последно, Google One VPN има версия само за Android.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини