fbpx
-10.2 C
София

Google със сериозна подкрепа за уеб сигурността

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

В едно от последните си официални изявления Google споделиха, че бъдещият им успех силно ще зависи от това потребителите им да продължават да се чувстват сигурни, докато сърфират из интернет пространството. Точно поради тази причина от компанията са решени на всяка цена да не спират да дават всичко от себе си, за да гарантират на аудиторията безопасен достъп до интернет, уеб страниците и личните си услуги.

Нещо повече – Google разширяват обсега си на активност в полза на онлайн сигурността, като помагат и на други компании и организации в тази насока. Интернет гигантите сериозно подкрепят всяко едно такова начинание и кампания. Доказателство за това е решението на Google да работи съвместно със Citizens Advice Bureau като част от програмата им по съхраняване на уеб сигурността. Както знаете, Citizens Advice Bureau е великобританска мрежа, която като звено от едноименната благотворителна организация помага на потребителите с безплатни съвети за проблеми, свързани с различни житейски сфери – потребление, финанси, икономика, професионално развитие и така нататък. От известно време насам, с помощта на експертите от Google, Citizens Advice Bureau работят по кампания, която да осведоми по-отблизо интернет потребителите за опасностите, които крие мрежата, както и за това как най-лесно и безболезнено могат да избягват или да се справят с тези опасности. По-конкретно, в програмата на потребителите им се разяснява как най-често става така, че компютрите или мобилните им устройства са заразени с вируси. Силно внимание се набляга на избора на парола, безопасното боравене с e-mail услугите, отварянето на сайтове и използване на антивирусни програми.

Google започнаха работата по кампанията за онлайн сигурността най-вече поради факта, че са длъжници на своите потребители, след като изложиха многократно персоналната им информация и лични данни в опасност. Интернет гигантите са готови на всичко да върнат доверието на аудиторията си, дори и на малко благотворителна дейност с новите си партньори в областта – Citizens Advice Bureau.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини