Google също навлиза в ТВ индустрията

0
29

Изглежда в последно време множество технологични компании обръщат все по-голямо внимание на телевизията. Само в последните няколко месеца редица технологични гиганти опитаха да сключат договори с ТВ доставчици за най-разнообразни услуги.

Вече и Google става част от всичко това. Според последни сведения търсачката се е свързала с голям брой медийни компании в опит да сключи договори за съвместно излъчване на конкретни предавания чрез нов метод на предаване, носещ името „over-the-top”. Ако това стане факт, новата услуга ще замени познатите кабелни доставчици и сателитни услуги. Новината съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на анонимен източник, близък до компанията.

Ако информацията се окаже истина, то Google ще трябва да се съревновава с конкуренцията на кабелни доставчици като Comcast и сателитни платени доставчици като DirecTV за потребителския интерес.

По-рано през годината се заговори, че Intel работи върху подобна система, а Apple от своя страна разработва собствена интернет телевизионна система.

През 2010-та година Google опита да навлезе в ТВ индустрията със специален софтуер за браузера Chrome, но в крайна сметка това се оказа неуспешен ход за компанията.

Ще са различни ли нещата сега?

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари