9.7 C
София

Google с промяна в политиките за приставките в Chrome

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Google не престават да правят усилия, с които да обезпечат сигурността на потребителите си – техният най-ценен актив. Последната подобна стъпка е свързана с Chrome и начина, по който приставките от външни разработчици боравят с данните ви. С предприетата промяна в политиката на компанията, разработчиците вече ще трябва да излагат ясно пред ползващите приставките за браузъра какви данни събират за тях, как използват тази информация и с кого я споделят. Освен това, разработчиците се задължават да се придържат към своите политики, които са обявили. Те ще трябва да питат потребителите за разрешение да използват данните им. Тези, които боравят с информация, която може да разкрие самоличността на потребителя, финансови данни, авторизираща информация и под. ще са задължени да използват методи от модерната криптография за обработка и трансфер на данните.

Също така, ако приставката използва лични данни, което не е свързано с функционалността на приложението или приставката, то създателят ѝ трябва ясно да го съобщи, като събирането на информация, свързана с посетените страници, без това да е нужно за коректното функциониране на приставката, се забранява.

Компанията дава срок до 14.07. на разработчиците да наложат съответните промени, за да се съобразят с новите политики, след която дата, техните приложения и приставки ще бъдат премахвани от Chrome Web Store.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини