8.7 C
София

MPAA иска провайдърите да изключват от интернет компютърните пирати-рецидивисти

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В епохален огромен материал от 50 страници с приложение от 20 страници MPAA доказва, че компютърните пирати няма как да бъдат победени без активното участие на интернет-провайдърите. Според Асоциацията, в идеалния случай провайдърите трябва завинаги да изключват от Глобалната мрежа компютърните пирати-рецидивисти, получили по няколко известия за нелегално изтегляне на файлове.

Описани са много на брой проблемни, според MPAA, точки в законите, които трябва да бъдат променени и усъвършенствани. Освен провайдърите, в борбата срещу пиратите трябва да участват и търсачките, които по сигнал на собствениците на авторски права, не само да премахват препратките към пиратски файлове, но и да възпрепятстват повторната поява на тези материали в други URL.

Регистраторите на домейни ще трябва да прекратят домейните на пиратските сайтове от типа на The Pirate Bay по първата молба от страна на купувачите и продавачите на авторски права.

На най-важен момент за изкореняването на пиратството MPAA счита изключването на пиратите, които непрекъснато нарушават забраните за изтегляне на файлове без лиценз. Естествено, регистрирането на броя съобщения за нарушаване на DMCA пада върху провайдърите.

Американските провайдъри засега не бързат да се занимават с това. USTelecom каза, че провайдърите са просто посредници в обемна на информация и не счита, че който и да е човек може да бъде лишен от достъп в интернет само заради претенциите на притежателите на авторски права.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини