Google уважава, но не е съгласен с решението на Еврокомисията да му наложи рекордната глоба от 2,42 милиарда евро за нарушаване на антимонополното законодателство.

Главният юрисконсулт на интернет гиганта Кент Уокър заяви, че съдебното решение ще бъде разгледано най-подробно и корпорацията ще изтъкне своите доводи.

„Ние уважаваме, но не сме съгласни с обявеното днес решение. Най-подробно ще разгледаме всички документи по делото и възнамеряваме да се обърнем към апелативния съд, като се надяваме да продължим да излагаме нашите доводи“.

Кент Уокър отбеляза, че онлайн услугите на Google са създадени за да облекчат живота на хората. „Когато пазарувате онлайн, вие се стремите да намерите най-търсените продукти, които се намират най-лесно. Рекламодателите искат да предложат именно подобни продукти. Google обединява потребителите и хилядите рекламодатели, като предлага методи, които са еднакво полезни и за двете страни„.

Еврокомисията наложи глоба на холдинга Alphabet за рекордните 2,42 милиарда евро за злоупотреба с монополното положение в услугите за търсене на информация. Освен това ЕС реши, че корпорацията е нарушила правилата на ЕС, с представянето на незаконно преимущество на своите услуги и на услугите на своите партньори.

Еврокомисията нареди предоставянето на равни условия за всички конкурентни услуги, а ако това не бъде изпълнено е възможно налагане на над двойно по-голяма глоба в размер 5% от средния годишен доход на корпорацията.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
хаха
хаха

Ще си го премести гугъл в другия крачол

Agentpat
Agentpat

А, бре, Гугълци, бива ли така? Защо се дърпате сега? А кой ще храни дебелите брюкселски задници после? А парички за Бойковите магистрали? Недейте така, моля ви!

Сципион Африкански
Сципион Африкански

То че на „задниците“ от Брюксел им трябват пари /спор няма/,
защото в момента са в в паника че губят 200 000 000 -та лепта в евро,
която Великобритания си плащаше всяка година !
Но че и Гугълци се налапаха през последните десетина години ,
та даже и преядоха – не е тайна за никого !
Така че ще трябва да си плащат като попове . . .

Анонимен
Анонимен

Сега очаквам и глоба на Нетфликс.
Тези политици от Евро парламента са същите, каквито са в България – обсбужват интересите на определени фирми.

Минавам от тук
Минавам от тук

Точно ей това убягва на повечето хора, че не се защитават интересите на потребителя като клиент, а на фирмите, които не могат да се сравняват с Гугъл, но искат да вземат парите на клиента.