Google уважава, но не е съгласен с решението на Еврокомисията да му наложи рекордната глоба от 2,42 милиарда евро за нарушаване на антимонополното законодателство.

Главният юрисконсулт на интернет гиганта Кент Уокър заяви, че съдебното решение ще бъде разгледано най-подробно и корпорацията ще изтъкне своите доводи.

„Ние уважаваме, но не сме съгласни с обявеното днес решение. Най-подробно ще разгледаме всички документи по делото и възнамеряваме да се обърнем към апелативния съд, като се надяваме да продължим да излагаме нашите доводи“.

Кент Уокър отбеляза, че онлайн услугите на Google са създадени за да облекчат живота на хората. „Когато пазарувате онлайн, вие се стремите да намерите най-търсените продукти, които се намират най-лесно. Рекламодателите искат да предложат именно подобни продукти. Google обединява потребителите и хилядите рекламодатели, като предлага методи, които са еднакво полезни и за двете страни„.

Еврокомисията наложи глоба на холдинга Alphabet за рекордните 2,42 милиарда евро за злоупотреба с монополното положение в услугите за търсене на информация. Освен това ЕС реши, че корпорацията е нарушила правилата на ЕС, с представянето на незаконно преимущество на своите услуги и на услугите на своите партньори.

Еврокомисията нареди предоставянето на равни условия за всички конкурентни услуги, а ако това не бъде изпълнено е възможно налагане на над двойно по-голяма глоба в размер 5% от средния годишен доход на корпорацията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари