Google Chrome ще ни предупреждава, ако паролата ни не е безопасна

5
337

Google добави нов инструмент към Chrome, който защитава потребителите и техните пароли, в нов ъпдейт.

Вече има функционалност, която предупреждава хората, ако потребителското име и паролата, които ползват, може да са засегнати от теч на информация. Ще се появява прозорец, който да ги пита дали искат да променят запазените си пароли.

Това е разширение на Password Checkup технологията, която компанията обяви по-рано тази година. В началото беше разширение към браузъра, което значи, че потребителят трябва да го изтегли допълнително. Сега няма нужда да теглим нищо, за да получаваме информация, ако браузърът открие нещо нередно докато сърфираме в Интернет.

Ще се появява при хората поетапно, в раздела с настройките, частта Sync and Google Services

Google прави проверка с данните в често обновявана база данни от 4 милиарда потребителски имена и пароли, които може да са компрометирани. Те са събрани от различни източници, например публикувани от хакери документи с откраднатата информация. Това е често срещан подход, особено при удар на голяма услуга като Yahoo или LinkedIn. Тъй като много хора използват еднаква информация за повечето сайтове, други престъпници могат да продължат злодеянието.

Има редица услуги с подобни възможности. Наличен е и софтуер за управление на паролите като Dashlane или 1Password. Има и разширение за Chrome, чрез което можем да докладваме съмнителни сайтове – Suspicious Site Reporter

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари