fbpx
6.8 C
София

Google, Microsoft и други създадоха организацията Open Web Docs за продължаване на проекта Mozilla Developer Network

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Mozilla с поддръжката на Google, Microsoft и други големи компании, създаде организацията Open Web Docs, която има за цел продължаване поддръжката на MDN (Mozilla Developer Network) като единна платформа за публикуване на разнообразна документация за уеб разработчиците, обхващаща поддържаните в съвременните браузъри технологии, включително JavaScript, CSS, HTML и различните API.

През месец август 2020 година Mozilla направи мащабни съкращения, при които бе уволнен целия екип на проекта MDN. Оттогава корекциите и допълненията в документацията се правеха от отделни ентусиасти.

Проектът Open Web Docs (OWD) има за цел да финансира и съдейства на MDN. Спонсори на OWD станаха на 30 компании, включително Google, Microsoft, Coil, Igalia и други. Най-големите инвестиции бяха направени от Microsoft и Google – по 250 хиляди американски долара. Следват Coil със 100 хиляди и Igalia с 20 хиляди американски долара. Предполагаемият годишен бюджет на този проект е около 585 хиляди американски долара. Проектът е отворен за финансиране и от обикновените потребители – всеки желаещ може да стане спонсор на този проект и да внася по 5 долара на месец, по 100 долара на месец или просто да направи дарение.

Проектът Open Web Docs ще се ръководи от Mozilla. Новата инициатива ще осигури постоянен поток от парични средства за финансиране на техническия персонал, който ще работи в рамките на този проект.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини