Google Play Pass вече е наличен във Великобритания, Австралия, Германия и други

1
418

През септември миналата година Google стартира Play Pass в САЩ, абонаментно приложение и услуга за достъп до игри за Android, която наподобява Apple Arcade, услугата за iPhone и iPad на Apple, която стартира почти по същото време. Първоначално, Play Pass беше достъпен само за американските потребители, но изглежда нещата се променят и от вчера това вече не е така.

Google обяви в публикация в собственик си блог, че тази седмица услугата „става достъпна за всички устройства с Android на територията на Австралия, Канада, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Нова Зеландия, Испания и Обединеното кралство.“

Потребителите, които живеят в тези региони, ще имат възможността да се регистрират за услугата съвсем скоро, като опцията за присъединяване ще се появи в менюто на приложението Play Store. Към момента на написването на тази статия, от популярния технологичен портал Techradar казват, че опцията за регистрация все още не е достъпна на територията на Австралия, при тестване с два различни телефона Google Pixel, което означава, че услугата ще се разгръща и разпространява постепенно. Ако желаете да изпробвате услугата, но опцията за регистрация все още не е достъпна и при вас, от портала съветват да проверявате дали няма да се появи през следващите няколко дни.

Освен тази по-съществена промяна, Google добавя още над 150 нови приложения и игри към съществуващия каталог на Play Pass, за да направи услугата още по-атрактивна за потребителите в новите региони, в които става достъпна. Независимо дали сте нов или съществуващ потребител, ще видите по-голямо разнообразие от предложения в сравнение с първоначално включените около 350 приложения и игри, които влизаха в каталога, когато услугата стартира миналата година.

Предимствата на Play Pass

Както споменахме по-рано, едно предимство, което Play Pass има пред конкурентната Apple Arcade, е че включва определени премиум приложения, както и игри, така че ако възнамерявате да използвате някои от тези платени приложения от каталога на Play Store, то определено абонамента за Play Pass би си заслужавал, тъй като ще ви спести пари.

Освен това, услугата на Google идва с далеч по-богат каталог от тази на Apple. Докато последната добавя само новоиздадени заглавия към своята библиотека, Play Pass предлага и редица популярни по-стари игри, включително класики като Limbo, Terraria и Star Wars: Knights of the Old Republic.

За потребителите в САЩ в рамките на следващата седмица компанията ще предостави и нов годишен абонамент на цена от 30 щатски долара на година, който идва в допълнение към съществуващата опция за 5 долара месечно. За потребителите във Великобритания услугата ще струва 5 паунда месечно или 30 британски лири на година, докато за австралийците цената ще бъде 8 щатски долара на месец или 50 щатски долара на година. За всички региони е наличен и едномесечен пробен период, което означава, че можете да изпробвате какви предимства би донесла услугата на вас, преди да се абонирате.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари