Основният проблем на мобилната виртуална реалност е че смартфоните и другите мобилни устройства не могат да осигурят детайлна и реалистична 3D графика, поради слабия хардуер.

Този проблем стана особено актуален, след като Google представи своята нова VR платформа Daydream. Оказа се, че е възможно генерирането на реалистични изображения с помощта на сравнително слаб хардуер с използването на иновационната платформа на Google с име Seurat.

Новата уникална система носи името на френския художник Жорж Сьора и дава възможност за генериране на VR графика с невиждано досега качество. По време на презентацията бе показано видео, създадено от специалистите на лабораторията ILMxLAB, собственост на знаменитото студио LucasFilm. С помощта на Seurat размерът на използваните текстури е намален с 300 пъти, а броят използвани многоъгълници – около 1000 пъти.

Същността на работата на Seurat не е сложна. Алгоритмите определят рамките на пространство, в което потребителят може да се движи и оглежда. Задават се броя на полигоните, които ще се използват в ограниченото пространство, както и извън него. Системата автоматично генерира 3D сцена за това ограничено пространство, която е с високо качество, а изображенията извън нея са опростени.

Положителният ефект се усеща и при мощните PC, при които графиката става значително по-детайлна. А резултатите, постигнати с мобилния хардуер, са наистина отлични.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари