Само за два месеца AMD значително подобри работата на своята десктоп платформа AM4 и на процесорите Ryzen. Но самата платформа е съвсем нова и има някои дребни проблеми, които специалистите на AMD дооправят.

Така например, при сглобяването на компютри с чиповете Ryzen, много ентусиасти се сблъскаха с проблема за правилния избор на DDR4 оперативна памет, която може да работи с нестандартна тактова честота над 3000 MHz. Освен това, работната честота на шината Infinity Fabric, която е основното свързващо звено между различните модули в самия процесор, директно зависи от честотата на оперативна памет и възможността за клокване на RAM паметта оказва голямо влияние на производителността на компютъра.

Forbes съобщи, че предстои UEFI обновяване, с което ще се промени микрокода на процесорите AMD Ryzen и ще се даде възможност за по-лесно клокване на оперативната памет.

Новият микрокод за процесорите Ryzen е известен като AGESA (AMD Generic Encapsulated Software Architecture) и новата версияи ще подобри надеждността на работата и съвместимостта с различните видове оперативна памет. По подробна информация бе обещана за в края на този месец.

AMD отбеляза още, че пределно достижимата работна честота на DDR4 паметите зависи от производителите на дънните платки, някои от които предлагат дъна с не много добре разположени медни пътечки между RAM слотовете и процесорното гнездо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари