fbpx
0.8 C
София

Honda възнамерява през 2021 година да представи своя първи автомобил с автопилот от трето ниво

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Японският автомобилен производител Honda получи разрешение от правителството на Япония за реализирането на технологията Traffic Jam Pilot. Първият модел с поддръжката на безпилотно управление ще бъде седанът Honda Legend. Производството на автомобила ще започне през следващите месеци, а продажбите трябва да стартират през месец март 2021 година,

Traffic Jam Pilot е автопилотът от трето ниво на Honda според условната скала на общността на автомобилните специалисти на САЩ (SAE). Третото ниво е известно и като „условна роботизация“, и не изисква незабавна реакция и незабавни действия от водача. Автомобилът може самостоятелно да се движи, да завива, да спира и да се ускорява. Но за разлика от пълната автономност, Traffic Jam Pilot не позволява да се забрави за управлението. Ако по пътя възникне непредвидена ситуация, системата оповестява човека и автоматично му предава управлението.

„Traffic Jam Pilot може да управлява транспортното средство вместо водача, но само в определени условия – например, когато автомобилът се намира в задръстване или се движи по аутобан.“ – заявиха представители на компанията.

С получения сертификат, Honda Legend ще се доставя с допълнителни регистрационни данни. Към купето на автомобила ще бъде прикрепен специален знак, който ще предупреждава останалите водачи, че този автомобил е частично автономен. Освен това вътре в купето ще бъде инсталирана система за мониторинг, която ще следи поведението и концентрацията на водача.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини