Днес разбираме, че над 700 хиляди автомобили на Honda ще бъдат изтеглени от пазара заради проблеми с техния софтуер. Тези проблеми засягат газовите и хибридни Accord модели между 2018 и 2020 година, както и хибридите Insight от 2019 и 2020 година.

Открит е бъг в Body Control Module софтуера

Става въпрос за неуредица в програмирането, която може да наруши комуникацията между BCM и някои части от автомобила. В резултат на това при определени сценарии може да се получи неочакван ефект, който засяга компоненти от сорта на мигачите, чистачките и камерата за задно виждане, предават от engadget.

Ходът е част от изтеглянето на общо 1.4 милиона автомобила. В това число влизат 430 хиляди Civic Hybrid, Fit, Accord и Acura ILX – заради проблеми със задвижващия вал. Има и 268 хиляди по-стари CR-V автомобили, които имат проблем с главния превключвател на прозорците.

Не е известно в следствие на проблемите със софтуера да са се случили катастрофи и наранявания. За сега са известни 16 случая на пожар при CR-V автомобили заради въпросния превключвател.

От Honda призовават засегнатите клиенти да закарат колите си на сервиз, веднага щом получат известия. В края на януари 2021 година ще започнат да се изпращат такива по пощата.

В автомобилната индустрия не е странно автомобили да бъдат изтегляни заради проблем със софтуера. Настоящата година обаче е доста тежка за Honda. Бяха изтеглени 608 хиляди SUV и миниванове през август заради проблем с инструментите на таблото и резервната камера.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!