Древните казват, че кризата представлява също така и възможност. В условията на повсеместно състояние на отдалечена работа и бизнес взаимодействие, десетки преди защитени зад сигурността на корпоративните защитни стени и системи, днес са изложени на всякакъв род рискове, поставяйки в реална опасност бизнесите от киберпрестъпниците. За HP също кризата се явява възможност, чрез която да реализират на практика своите планове за засилване на защитата над устройствата си с представянето на Wolf Security. Става дума за нова линия от персонални компютри, принтери и една обща платформа, която съчетава хардуерния подход към защитата на крайните точки, разказват от SC Magazine.

Устройствата включват различни иновативни характеристики, като самолекуващ се фърмуер, автоматично засичане на пробив в паметта, ограничение на действията на заплахите и облачно базиран анализ. Компанията предлага също така и нова управляема услуга, която позволява на бизнесите да затегнат защитите, когато биват принтирани документи с висока степен на чувствителност чрез управление на достъпа единствено до одобрени от компанията принтери, осигуряването на мониторинг и автоматизирано лечение в случаите, в които се регистрират устройства, които не се съобразяват с политиките за защита, изготвени от предприятието.

Йън Прат, шеф на звено „Глобална сигурност за личните системи“ споделя пред изданието, че настоящият проект възниква като идея преди години и не е разработен специално за времето на пандемия. „Дори преди пандемията, над 70% от пробивите започваха от крайните точки, като начален вектор за атака, защото най-лесния път към едно предприятие е да се прицелиш в тази пресечна точка между потребителя и уязвимата технология“, заявява той. С пандемичната обстановка, продължава Прат, защитата на крайните точки се е превърнала даже в още по-важен фактор, понеже много от защитите, които присъстват в една корпоративна мрежа, днес просто биват преодолявани – крайните точки трябва да се грижат сами за себе си.

Това, което Прат определя като перла в короната на тяхната идея е технологията за микровиртуализация и изолация с името HP Secure Access, която прехвърля потенциалните рискови действия към хардуерно-заздравени виртуални машини. Всеки път, когато даден потребител се опита да достигне приложение от браузъра си или системен администратор извършва отдалечени операции към системи, съхраняващи високочувствителни данни, устройството създава – и при приключване унищожава – индивидуална VM среда за това действие. Освен това, технологията позволява също така и потребителите да работят на повече от една работна станция със завишени изисквания за достъп, от едно и също устройство. Според Прат, клиентите на HP, които в момента използват техните микро виртуални машини са отворили повече от осем милиарда интернет страници и документи без да е регистриран инцидент, свързан със сигурността. „Нямаме докладвани инциденти, понеже в качеството си на потребител няма нужда да правите разлика кое е лошо и кое добро. Ако се окаже зловредно, то няма да има нанесени щети, нищо за крадене, атакуващата страна няма къде да се „вмъкне“. Това ти дава далеч по-голяма увереност, отколкото всеки подход, който разчита на засичане на заплахите“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари