HP са предпазливи относно сензорните дисплеи при бизнес лаптопите

1
19

Hewlett-Packard вече пусна на пазара първия си бизнес лаптоп, който е със сензорен дисплей. От компанията обаче съобщават, че все още са предпазливи и обмислят дали да въведат такива екрани и при другите лаптопи в продуктовата си линия с бизнес машини. EliteBook 2740p е таблетно PC, което притежава 12.1 инчов екран. Той може да се върти така, че да бъде разположен точно върху клавиатурата.

Технологията, която позволява на потребителите да управляват машината с допир върху екрана е по-популярна сред устройствата предназначени за домашната аудитория. Тази функционалност се прилага рядко и с внимание в бизнес сферата, според Майк Хокей, който е един от говорителите на HP. Възможно е в бъдеще време HP да въведе технологията на сензорните екрани при всички бизнес лаптопи от ProBook и EliteBook сериите, допълва той.

Според Hewlett-Packard интересът на бизнес клиентите към лаптопи със сензорни дисплеи в момента е доста малък. От компанията следят тенденциите при използването на тази технология от бизнеса и ако пазарът го изисква ще добавят нови функционалности към продуктовите линии.

В HP има специален отдел, който се занимава само с разработката на софтуерни апликации за сензорни дисплеи. Към момента производството на софтуер от този вид е ориентирано главно към домашните потребители. Персоналните компютри от серията TouchSmart идват в комплект със специални софтуерни продукти, които позволяват на потребителите да извършват повечето операции само с няколко бързи допира на екрана.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари