fbpx
-5.5 C
София

Huawei вече работи върху 6G мобилните мрежи: те трябва да се появят след 10 години

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Днес едва започва процеса на активното внедряване на 5G мрежите, но телекомуникационните гиганти вече работят върху мобилните мрежи от следващо, шесто поколение. Само преди няколко часа изпълнителният директор на Huawei Рен Джънфей заяви, че неговата компания вече работи върху 6G връзките.

Джънфей отбеляза, че Huawei паралелно работи както върху 5G, така и върху 6G мобилните мрежи. Но разработването на мобилните връзки от шесто поколение е още на съвсем ранен стадий и са необходими още много изследвания. Според топ-мениджъра, до началото на използването на тази съвсем нова технология ще изминат около 10 години.

Към днешен ден 5G се разглежда като следващото поколение на телекомуникациите. Скоростта на обмен на данни, която предлага 5G технологията, ще бъдат основата на бъдещите роботизирани автомобили и тя ще се използва и за отдалечено управление на критично важно оборудване. Засега само в няколко държави има изградена 5G инфраструктура и се изграждат мобилни мрежи от пето поколение. Това са Великобритания, Южна Корея и други.

Ръководителят на Huawei заяви, че преди 6G мобилните мрежи да станат реалност, необходимо е да бъдат приети съответните стандарти в тази област. Именно за формиране на стандартите могат да отидат няколко годни. Рен Джънфей не уточни технологичните подробности на тази съвсем нова технология и не посочи в кои области най-напред ще се използва 6G.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини