Huawei вече работи върху 6G мобилните мрежи: те трябва да се появят след 10 години

6
1250

Днес едва започва процеса на активното внедряване на 5G мрежите, но телекомуникационните гиганти вече работят върху мобилните мрежи от следващо, шесто поколение. Само преди няколко часа изпълнителният директор на Huawei Рен Джънфей заяви, че неговата компания вече работи върху 6G връзките.

Джънфей отбеляза, че Huawei паралелно работи както върху 5G, така и върху 6G мобилните мрежи. Но разработването на мобилните връзки от шесто поколение е още на съвсем ранен стадий и са необходими още много изследвания. Според топ-мениджъра, до началото на използването на тази съвсем нова технология ще изминат около 10 години.

Към днешен ден 5G се разглежда като следващото поколение на телекомуникациите. Скоростта на обмен на данни, която предлага 5G технологията, ще бъдат основата на бъдещите роботизирани автомобили и тя ще се използва и за отдалечено управление на критично важно оборудване. Засега само в няколко държави има изградена 5G инфраструктура и се изграждат мобилни мрежи от пето поколение. Това са Великобритания, Южна Корея и други.

Ръководителят на Huawei заяви, че преди 6G мобилните мрежи да станат реалност, необходимо е да бъдат приети съответните стандарти в тази област. Именно за формиране на стандартите могат да отидат няколко годни. Рен Джънфей не уточни технологичните подробности на тази съвсем нова технология и не посочи в кои области най-напред ще се използва 6G.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

6G-то ще е толкова бързо, че файловете ще се трансферират, още преди да сме натиснали бутона за даунлоуд. 😀

memer
memer

Преди 10 години 1 игра беше около 5-6 гб. Сега средно са около 50-60 гб
След 10 години средна игра ще е около 500-600 гб.

Dirty Harry
Dirty Harry

То както се е почнало може след 10 години да няма игри въобще 🙁

LUDLUD
LUDLUD

Ами НЕ точно след 10 години Стеам и другиги подобни игрите ще са им на сървър и ще ги играеш през мрежата и файловете на играта няма изобщо да ти се съхраняват на компютърът.

Магарето с натопор..... К.р
Магарето с натопор..... К.р

Ся ония с линуксите със старите кошници от времето на хан аспарух да почнат мощно да реват! Пак тряа да дават някой лев за хардуер на мръсните корпорации!

Lonox
Lonox

ахахахаххах той Линукса и на стари и на нови върви, обаче акъла ти не 😀