fbpx
0 C
София

Huawei обяви бизнес резултатите си за първото тримесечие на 2021 г.

Най-четени

През първото тримесечие Huawei генерира приходи от 152,2 млрд. юана, което е 16,5% намаление на годишна база. Мрежовият бизнес на компанията поддържа стабилен растеж, докато приходите от потребителски бизнес намаляват, отчасти в резултат на продажбата на бранда за смарт устройства Honor през ноември 2020 г. Маржът на нетната печалба на Huawei е нараснал с 3,8 процентни пункта на годишна база от 11,1%  – резултат от непрекъснатите усилия на компанията за подобряване качеството на работата и ефективността на управлението, както и от доходите от патентно възнаграждение в размер на 600 милиона щатски долара.

„2021 г. ще бъде още една предизвикателна година за нас, но също така е годината, в която бъдещата ни стратегия за развитие ще започне да се оформя“, каза Ерик Сю, ротационен председател на Huawei. „Благодарим на нашите клиенти и партньори за постоянното им доверие. Без значение какви предизвикателства предстоят, ние ще продължим да поддържаме устойчивостта на бизнеса ни. Не просто за да оцелеем, но и за да го правим устойчиво. Както винаги, ще останем фокусирани върху нуждите на нашите клиенти и ще продължаваме да предоставяме практическа стойност за бизнеса.“

Huawei насочва усилията си към отприщване стойността на 5G. Компанията помага на доставчици по целия свят да развиват своите 5G мрежи, отговаряйки на нуждите на потребителите и индустриите, като същевременно повишава собствената си ефективност на доставчик. Huawei продължава да подобрява възможностите си в областта на софтуерното инженерство и да увеличава инвестициите си в софтуерния сектор за постепенното нарастване на дела на софтуерните решения и услуги в общия микс от приходи.

„Както винаги, ние продължаваме да се ангажираме с технологични иновации и да инвестираме много в научноизследователска и развойна дейност, тъй като работим за справяне с предизвикателствата за непрекъснатост на доставките, причинени от ограниченията на пазара“, подчерта Сю. „Ще продължим да правим научни пробиви и да разширяваме границите на технологиите.“

Цитираните финансови данни са неодитирани числа, съставени в съответствие с Международните стандарти за финансова отчетност; валутен курс в края на март 2021: 1 щатски долар = 6,5670 юана (източник: външни агенции)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини