Huawei приготви $286 милиона за възнаграждения на персонала, който помага в преодоляване санкциите на САЩ

4
1746

Най-големият в света производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies обяви вчера, че е приготвил 2 милиарда юана (около $286 милиона) за парични възнаграждения на служителите, активно работещи, за да може Huawei да издържи на натиска от страна на Вашингтон.

Китайският технологичен гигант заяви, че се опитва да намери алтернативи на американската продукция след като САЩ включиха китайския производител в своя черен списък. Включването в този списък означава, че Huawei няма прави да използва американски софтуер, хардуер и технологии. А това означава, че Huawei няма право да използва мобилната операционна система Android с онлайн услугите на Google, не може да използва някои американски технологии при производството на своите процесори за смартфони и т.н. Китайският производител веднага започна да търси алтернативи.

Приготвените парични възнаграждения навярно ще бъдат раздадени на специалистите от изследователските центрове и групите разработчици, както и на мениджърите по логистика, които успеят да организират доставката на различните необходими компоненти.

И още, от този месец Huawei удвоява заплата на почти цели персонал, включващ над 190 000 души.

Да си припомним, че редица представители на правителството на САЩ считат, че оборудването на Huawei и по-точно 5G устройствата са заплаха за националната сигурност. Предполага се, че Huawei има връзки с китайското правителство и може да следи и подслушва американските граждани.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Интересно на теб колко платиха, Десподов всеки ден да спамиш???

Той
Той

С епъл ли да спами? На мен тези новини са ми интересни пък…

Георги
Георги

Щото си комунист !

Той
Той

Така се прави